Via drukkerij Ipskamp kreeg ik de vraag of ik een spoedopdracht wilde verzorgen. Yvonne Geelen wilde met een uitgave in eigen beheer het overlijden van haar echtgenoot gedenken. Hans stierf in augustus 2012 aan de gevolgen van kanker. Yvonne was gaan schrijven om dat te verwerken. In haar boek schreef ze over haar kennismaking met hem, drie jaar eerder, en de vorming van hun samengestelde gezin en hoe groot de impact van zijn ziekte op haar dagelijks leven was. Al schrijvend ontdekte ze ook de positieve kanten van deze periode.

Het was bijzonder om aan dit boek te mogen meewerken. In totaal heb ik hieraan drie weken gewerkt. Een week om af te stemmen, waarin ik nog aanvullende foto’s zocht: Hans was gek op de zee en het leek me mooi om dat niet alleen op de cover, maar ook in het binnenwerk te laten terugtkomen. Wat later, na een korte tussenstop vanwege de zomervakantie, kreeg ik nog twee weken de tijd voor redactie en vormgeving. Dankzij Yvonne die steeds snel en alert reageerde, zodra er iets moest worden besproken, was het goed te doen.

Precies op zijn eerste sterfdag was het boek klaar. Yvonne was, net als ik, heel blij met zowel het eindresultaat als onze kortstondige samenwerking. Een heel mooie manier vond ik het om zo – samen met iedereen die het boekje gaat lezen – nog even stil te staan bij wat een dierbaar iemand in je eigen leven heeft betekend…