Kosten

Heel idealistisch ben ik ooit begonnen: in iedere hoek een mens met een levensboek. Zo werkt dat dus niet, ontdekte ik al gauw. Boeken maken blijft nu eenmaal een arbeidsintensief proces, ook ná het schrijven. Als je graag voor kwaliteit en kwalitijd gaat, duren de redactie en vormgeving na het schrijven al gauw minimaal een paar maanden tot een half jaar. In iedere fase ga je minimaal vier keer grondig door het verhaal heen; en in al die rondjes van herlezen en (opnieuw) controleren gaan dus al gauw heel wat arbeidsuren zitten.

Kwaliteit kost tijd

In die periode gaat het niet alleen om het boek (het eindproduct). Het persoonlijk contact en het proces zijn minstens even belangrijk: het moet klikken tussen jou en mij (en alle andere betrokken personen) en het proces van idee tot boek moet lekker lopen. Je kunt een levensboek eigenlijk nog het beste vergelijken met de wens om een reis door de wereld te gaan maken; ongeacht hoe groot of hoe klein, hoe kort of hoe lang, die reis is. Daarom is het handig om even te sparen. Want daarna heb je dan ook echt wat. Maatwerk, om maar iets te noemen. Ik wil namelijk ontzettend graag dat jij precies dat ene boek krijgt dat echt past bij jou.

Een goed advies is het halve werk

Toch ben ik niet al mijn idealisme kwijt. Ik heb nog steeds diezelfde droom. Als jij bereid bent om hard te werken, heb je misschien wel genoeg aan goede adviezen. Zodat jij niet eerst hoeft uit te zoeken hoe het allemaal niet moet, voordat je ontdekt wat je het beste wel kunt doen. Aan jou dus de keus of je zelf aan de slag gaat of mij het werk laat opknappen. Je kunt me ook inhuren voor één activiteit.

jouw boek verdient kwaliteit

Richtlijnen voor de prijs

Richtlijnen wat het allemaal kost… ik kan ze je dus helaas niet geven. Althans: niet op deze website, zonder dat ik jouw verhaal en wensen ken. Boeken maken is voor mij maatwerk: zowel de mensen als de boeken zijn allemaal even uniek en kan ik niet zomaar in een ‘sjabloontje’ stoppen.

Op basis van jouw specifieke verlangens en mogelijkheden kan ik wel vaststellen hoeveel het kost om jouw droom te kunnen realiseren en wat daarvoor nodig is. Bij ieder boek bereken ik wat ik aan tijd kwijt zal zijn en noem op basis daarvan een vaste projectprijs. Verloopt onze gezamenlijke trektocht voorspoediger dan ik vooraf had ingeschat? Dan krijg je korting op die projectprijs en betaal je minder. Heb je alsnog extra wensen, dan zijn daaraan uiteraard ook extra kosten verbonden.

Ik ga daarbij voor redactie en vormgeving uit van drie tariefgroepen: Small, Medium en Large. Zo is er bijna altijd wel een prijsklasse te vinden die past bij jouw beschikbare budget.

Daarnaast kun je als deelnemer aanschuiven bij de cursussen die ik geef of langskomen voor een adviesgesprek.

Neem hierover gerust contact met me op!

logo Levenstekst 2016

Daniëla heeft in de laatste fase van mijn boek ‘De Intervisieclub’, tijdens de opmaak, met haar frisse blik gezorgd voor de befaamde puntjes op de i. Ze wist als corrector zowel in tekst als vormgeving net die details aan te stippen, waardoor het boek nog mooier werd. Daniëla was een waardevolle toevoeging aan mijn goede samenwerking met Brenda van Dijk van Duidelijk Verhaal (mijn schrijfcoach) en Angélique Fokker van Studio Angélique Fokker (mijn vormgeefster). Snel en accuraat!

Irene van Gameren